07.06.2021
Robna kuća Patrija uskoro u novom ruhu
07.06.2021
Robna kuća Patrija uskoro u novom ruhu

Otvaranje Patrije se očekuje 29. jula ove godine, a u sanaciju poznate robne kuće biće uloženo oko 10 miliona maraka.

– Ona stara robna kuća Patrija je otvorena daleke 1978. godine i bila je simbol Prijedora, a ova nova, obnovljena, biće simbol Prijedora u XXI vijeku – istakao je Željko Kasap, poznati prijedorski glumac i umjetnik.

– Prijedorčani su dobili novo mjesto gdje će uživati i kupovati, sve na jednom mjestu. Od igle do lokomotive – rekli su nam u anketi stanovnici grada na Sani.

Pored atrakcije i šopinga, građani Prijedora naglašavaju koliko je otvaranje ovako velikog tržnog centra bitno i zbog otvaranja novih radnih mjesta i smanjenja broja nezaposlenih.

Ranko Mihajlović, projekt menadžer investitora projekta, kompanije “MG Mind”, rekao je da je na samoj Patriji promijenjeno sve, od podruma do krova.

Patrija će nakon rekonstrukcije imati oko 9.600 kvadratnih metara površine na tri sprata, a brojaće preko 50 radnji poznatih svjetskih brendova. Pored prodavnica, dostupni će biti atraktivni sadržaji poput najsavremenije igraonice, bioskopa, ekspres restorana, ali i elitni restoran s najatraktivnijom terasom u cijeloj regiji.

Trenutno su u toku završni radovi na keramici, opremanje zajedničkih prostorija, završavanje radova na sanitarnim čvorovima, postavljanje ograda i slično.